Dvärg pudel

Det finns fyra olika sorters pudlar; Storpudeln, Mellanpudeln, Dvärgpudeln och Toypudeln. Dvärgpudeln är den näst minsta. Den har en mankhöjd mellan 28-35 cm och väger 6,8-7,7 kg.

Dvärg pudel

Dvärgpudeln har ett långt huvud och nos, mörka ovala ögon och breda, hängande öron. Pälsen är lockig, krusig, ullig och tjock. Den finns i färgerna: svart, vit, grå (silver) och aprikosröd.

Det finns olika stilar som du kan klippa din Dvärgpudels päls i. För de måste klippas och badas regelbundet. En fördel är att de inte fäller vilket gör de bra som hund åt en allergisk person.

En Dvärgpudel är elegant och anpassningsbar. Den är kärleksfull och vänlig men kan bli svartsjuk och överbeskyddande. Den passar bra som följeslagare till människan och helst inte tillsammans med små barn. De gillar aktiva och sportiga typer.

dvärg pudelMiniatyrpudlar är smarta och livliga kompisar, anpassningsbara till sina miljöer och är ganska lätta att träna – det är ingen överraskning att de en gång var mycket populära cirkushundar. Sammantaget är de underhållande, ivriga att behaga och mycket roliga att vara med.

Pudlar är i allmänhet aktiva och smidiga. De gillar sina dagliga promenader och massor av utomhuslek. Utan tillräcklig uppmärksamhet och aktivitet kan de bli uttråkade, upprörda, rastlösa och (ibland) destruktiva. Om du kan ge din pudel möjlighet att leka i vatten, gör det också.

Dvärgpudeln gillar inte att vara ensam i flera timmar. De älskar att vara omkring människor och kan knyta an med alla familjemedlemmar. Pudlar är perfekta familjehundar, är både tålmodiga och lekfulla med barn – även om Dvärgpudlar kan vara lite mindre tålmodiga med små barn. De är också fantastiska vakthundar, de skäller ivrigt när främlingar närmar sig hemmet.

En dvärgpudel kan leva så länge som 15 år. Trots att det är en relativt hälsosam ras kan vanliga problem vara: höftdysplasi, allergier, eksem, öroninfektioner och grå starr.

Även om Pudlar har bott i Europa i århundraden, vet ingen säkert var de kom ifrån ursprungligen. Vissa hävdar Tyskland, medan andra menar på Frankrike, där de anses vara en älskad nationell ras.

De användes till att hämta vattenfåglar för jägare.

Pudlar är prisade för deras intelligens och goda uppförande.

Många människor har missuppfattningar om Pudlarna – att de är fjolliga hundar. Det är en av de största myterna.

Denna ras kommer i två olika kroppstyper. Den korrekta kroppen är ”fyrkantig”, vilket betyder att benen är tillräckligt långa för att deras höjd är ungefär lika med längden. Dessa Dvärgpudlar är både eleganta och atletiska, med en lätt, fjädrande gång.

Andra Dvärgpudlar är lägre och närmare marken, med korta ben och en lång rygg. Dessa hundar har ärvt en fysisk deformitet kallad kondrodysplasi. Det betyder att de inte har samma elegans eller smidighet som en riktig fyrkantig Dvärgpudel. Ännu värre betyder det att de är mer mottagliga för diskbråck (även om kvadratpudlar kan utveckla denna sjukdom också).

Det här är en tänkande hund som ger dig uppmärksamhet, lär sig snabbt och svarar bra på träning.

Faktum är att miniatyrpudlar behöver någon form av mental stimulans för att vara lycklig, även om det bara är utmanande lek som att gömma en leksak eller hämta en rad olika namngivna leksaker. Denna intelligenta ras bör aldrig hållas bara på bakgården och ignoreras.